Feldenkrais de Basis

Introductie training voor een lichaam soepel en vitaal 

Voor vrouwen met rug, nek, heup, knie en schouderklachten die zelf de regie willen hebben over pijnklachten zodat ze uitgerust met nieuwe energie weer de tijd hebben voor leuke dingen naast het werk. Opgeladen, soepel en vitaal.
Wil je zelf grip krijgen op nek, schouder en rugklachten? 
Hou je van easy-to-do, in je eigen tempo en wanneer jou het uit komt? 
Spreekt een Mind-Body benadering je aan? Dan zit je hier goed:

Ontdek in 3 lessen de eerste stappen voor het verzachten van spanning in nek, schouder en de lage rug

Heb jij hier ook last van?

 • Een pijnlijke en stijve nek, waardoor achteromkijken niet gaat zonder pijn
 • Schouderklachten waardoor het moeite kost om je armen omhoog te tillen
 • Lage rugpijn waardoor bukken, tillen en boodschappen sjouwen een hele worsteling is
 • Strak aangespannen spieren geeft druk achter je ogen, maakt lang concentren moeilijk  

Wil je daar van af? Weten wat je zelf kan doen?

Stap voor stap, easy, de eerste aanzet voor het verminderen van pijnklachten. Spieren zachter maken.

Met wekelijke e-mail begeleiding, dát maakt dat je de oefingen daadwerkelijk doet. 

Minder stress, een meer flexibel lichaam, ontspannen, zodat je naast je werk ook nog andere dingen kunt doen. Leuke dingen. Met plezier. Iets wat je ook belangrijk vindt.

Het Geheim van bewegen met Minimale Inspanning voor een Maximaal effect

Niet op kracht maar door bewust voelen, ontdekken hoe beweging werkt om pijnvrij soepel te bewegen

In Feldenkrais de Basis leer de principes van Pijnvrij Bewegen, ervaar je hoe het is om mee te kunnen komen met een les. Dat je niet buiten je kunnen hoeft te gaan. Geen onmogelijke yoga pretzel bochten. Geen kopzorgen. Frustraties omdat je dit niet kan. 

Op natuurlijke wijze meer souplesse, rust en ruimte creëren in je lijf en in je hoofd zodat je gaat genieten van die kleine dingen waar het leven om draait.  

Met mijn speciaal ontwikkelde Mind & Body lessen help ik je om die rust, ruimte en souplesse te creëren.Feldenkrais de Basis

Door middel van 5 audio lessen leer je de basis principes om soepeler te worden door Pijnvrij Bewegen. Het is een eerste stap, een introductie tot de lesmethode.

Je leert op een andere manier bewegen, ontspannen, zacht en met aandacht. Moeten, presteren, het 'goed willen doen' is hier niet aan de orde. Door het meedoen met de lessen bereik je op een natuurlijke wijze meer souplesse, rust en ruimte en daardoor krijg je meer grip op pijnklachten.

Beter, makkelijker bewegen, zodat je weer de energie hebt om te genieten van de kleine dingen in het dagelijkse leven. Dat is waar ik je mee ga helpen.  

Eerst lekker in je vel, de rest komt later wel. 


Feldenkrais de Basis is het eerste lesblok van het complete programma Pijnvrij Bewegen, zodat je laagdrempelig voor jezelf kan uittesten of dit wat voor je is. Twee maanden alles uittesten, meedoen, emails die je verder helpen. Je zit nergens aanvast

Uitbreiding naar het complete programma altijd mogelijk, maar ga het eerst maar eens uittesten voor jezelf..

Feldenkrais de Basis

Introductie lesblok 1

3 Feldenkrais lessen - 5 audio opnames

 • Rollen & Twist
 • Frog Legs
 • Stoel Sessie 1 - Rotatie

De basisprincipes van soepel bewegen. Het fundament. Ik begeleid je met mijn stem op een rustige en meditatieve manier door deze oefeningen. We focussen op het leren voelen en bewegen met aandacht. De tijd nemen om de sensaties in je lichaam te ontdekken. Hoe beweeg jij?

Terwijl je dieper in de oefeningen duikt, zul je merken dat de tijd lijkt te verdwijnen. Je lichaam wordt soepeler, waardoor pijnklachten verminderen. De focus ligt op het aanpakken van schouder-, knie- en lage rugproblemen, wat je in staat stelt om vrijer te bewegen en dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren.

De meditatieve vorm van de oefeningen helpt je om innerlijke rust en focus te vinden, wat wil je nog meer?

Na Feldenkrais de Basis

Heb je een eerste indruk, gevoelt hoe je meer grip op pijn kan krijgen. Weet je wat je zelf kan doen om je onderrug en bekken losser te maken.

 • Bewegen gaat makkelijker, dat merkt je overdag bij het zitten. je ben soepeler bij je heupen.
 • Diepe ontspanning, innerlijke rust zodat beter en dieper slaapt en meer uitgerust bent door de dag
 • Lekkerder in je vel, nieuwe energie, zodat je vrolijk en vitaler bent
 • Zelfredzamer omdat je een eerste manier hebt ervaren om klachten aan te pakken 
 • Inzicht in Mindset & Bodywork, de connectie voor pijnvrij bewegen. Verrassend en leerzaam

De investering in dit programma is normaal €97

Maar... omdat je nu op deze pagina bent 

Bied ik je de Basis Introductie aan voor 67 euro 

De eerste stap naar meer souplesse

Voor 67 euro - een mooi begin voor het optimaliseren van je gezondheid

Klik hier voor 30 euro korting

Feldenkrais de Basis een introductie tot pijnvrij bewegen 

 • Korte introductie training, een eerste stap naar een soepel ontspannen pijnvrij lichaam 
 • Met 5 unieke audio lessen om direct mee te doen
 • Met één druk op de knop (mobiel, tablet of laptop) lessen volgen wanneer het jou uitkomt
 • Het gemak van je eigen ruimte, thuis
 • 2 maanden toegang zodat je de lessen daadwerkelijk gaat doen (daar zorg ik voor)
 • Werkboek over Mindset & NLP Bodywork
 • Online met begeleidende email's zodat je gemotiveerd en geinspireerd blijft

Lily van Riemsdijk

COACH VOOR ZITTENBLIJVERS

Mijn naam is Lily van Riemsdijk en ik ben de oprichter van Soepel Pijnvrij Bewegen. Werk als coach, trainer, massagetherapeut met vrouwen die maar niet van hun pijnklachten afkomen en die te lang in die nare toestand blijven hangen. Daarnaast ben ik volop in beweging als kunstenaar in mijn atelier. Schilderen met passie geeft mij vrijheid, ontspanning en plezier.

Mijn zoektocht naar ‘soepel en pijnvrij bewegen’ begon toen ik steeds meer mensen in mijn praktijk kreeg die getroffen waren door kanker. Ik wilde meer betekenen dan alleen maar aanraken en troosten.

Studies en specialisaties volgden. De hele wereld heb ik afgereisd om lessen te volgen op het gebied van Mind & Bodywork.

Toen ik NLP massage en Feldenkrais ging combineren ontstond de echte magie die ik zocht: mensen begeleiden met soepel en pijnvrij bewegen én leren hoe ze zelf in staat zijn hun problemen langdurig te verhelpen. Dit geeft mij die voldoening van creativiteit en vrijheid. Zowel in mijn bedrijf als in mijn persoonlijk leven.

Dat zie ik bijvoorbeeld terug in het plezier dat ik heb in het maken van mijn online programma, het lesgeven, de tijd die ik heb voor Nordic Walking (met van die maffe stokken op de hei ... niet hip? So what). In tennis en hockey (still going strong) en in mooie reizen die ik maak om heerlijk te gaan schilderen ‘en plein-air'. Uitwapperen, mijmeren en opladen. Heerlijk.

Flexibel in het leven staan. Dat is de kunst. Mijn kunst.

Ik heb me indertijd aangemeld omdat ik ivm een knieblessure geen yoga meer kon doen.Wat het mij heeft opgeleverd is inderdaad een verbetering van mijn klachten. Maar dat is niet alles. Ik ervaar het toegenomen lichaamsbewustzijn als een grote ontspanning. En eigenlijk als een groot cadeau. Het duurde een tijdje voordat ik mijn prestatiegerichtheid bij het doen van de oefeningen kwijt was. Focus en concentratie gaan nu hand in hand. En nog iets: mijn vermogen om grenzen te stellen is toegenomen. De rust en kalmte van de stem van Lily speelt daarbij een belangrijke rol. Het feit dat ik de oefeningen op mijn eigen tijd kan doen vind ik heel prettig.De begeleidende mails geven me daarbij voldoende ondersteuning. En niet te vergeten: inspiratie.

C.C // Cursist Pijnvrij Bewegen 

Ik vind het heel fijn om kennis op te doen via ervaren. Ik ervaar het als zachter dan yoga. Ook daar doe je de oefening in een mindset van ontspanning maar je zoekt wel het maximum op. Mijn spieren worden daardoor nog niet zo uitgenodigd om uit de ‘aan’ stand te komen. Ik merk dat de kleine bewegingen fijn zijn en het zo precies voelen. Er is nog weer meer wereld om kennis mee te maken.

J.C // Feldenkrais de Basis

Was even wennen aan de oefeningen maar ik heb resultaat, alles voelt zachter aan. Nu doe ik dagelijks een les beginnende met de ogen enz. De leukste is voor mij de zachte ribben en de zachte voeten. Ikzelf ben yogadocent en het is de eerste keer dat ik in contact kom met deze lessen en ik vind het zalig om op deze manier te bewegen. Zo heb ik meegedaan online en het heeft me tot nadenken gebracht hoe je op een zachte en totaal andere manier kan bewegen en dus ben ik fan. Dankuwel voor de mooie lessen. Meer ontspanning in nek en schouders en ribbenVerdwijnen van onderrug pijn. Algemene ontspanning lichaam en geest.

E.B // Cursist Pijnvrij Bewegen

Het geeft me een andere en nieuwe energie. Ik ben me meer bewust van mijn lichaam ook in het dagelijks leven. Heel ontspannend dus eigenlijk helemaal heerlijk ... Dank voor je werkboek dat ik inmiddels geprint heb en gebruik. Heel zinvol!

C.C // Cursist Pijnvrij Bewegen

Ik merk dat ik veel baat heb bij de Pijnvrij Bewegen Introductie van Lily. Ik ben aan het herstellen van een hernia en door de lessen te volgen gaat het beter met mijn rug. Ze heeft een fijne rustige stem om naar te luisteren. En ik voel mij ontspannen na een les. Sinds donderdag merk ik weer een lichte verbetering in de beknelling. Ik denk zeker dat de kikkerles ermee heeft te maken. Ik blijf dit voorlopig zo volhouden.

Wendy Tol /Feldenkrais de Basis

Voor de les als je gaat liggen op de rug dan zweef ik bijna en aan het eind dan lig ik helemaal plat. Uitgevloeid op de mat, heerlijk. Voel dan veel meer contact met de mat. Dank je wel. Ik voel me heerlijk !

 M.d.H // cursist Pijnvrij Bewegen

Heel hartelijk dank voor de lessen die ik heb mogen meemaken. Met jou was het een heel relaxte manier van bewegen. Ik heb het als heel prettig ervaren.Ik heb het gevoel dat ik bijna niks gedaan heb én toch is mijn lijf meer lekkerder in z’n vel gekomen.

 H.B // cursist Pijnvrij Bewegen

Wat Is Jouw Gezondheid Je Waard? 

Tel maar eens op wat je kwijt bent aan extra fysiotherapie, je eigen risico, een sportschool abonnement, masseur, aangepaste stoel,  aangepast bureau, elke 5 jaar een nieuw matras.

Blessures, door je rug gaan, 6 keer je enkel verstuiken, vallen, operaties, vrije dagen, ziekteverzuim...


het kan je duizenden euro's kosten!!

Antwoord op veel gestelde vragen:

Ik heb al van alles geprobeerd, waarom werkt dit wel?

Zelf heb ik ook van alles geprobeerd. Artsen, pijnstillers, fysio’s, krakers, massages, sportschool, yoga, voeding, supplementen… Ik werd ‘gefixed’ maar mijn ‘zwakke’ plek, last van mijn onderrug, dat kwam toch steeds weer terug. Ondanks de behandelingen en oefeningen die ik op kreeg wist ik niet hoe ik simpel mijn klachten kon verhelpen. Tot ik NLP, massage en Feldenkrais ging combineren. (NLP Bodywork)

De NLP geeft het mentale inzicht. Hoe je denkt, doet en handelt. Geeft je brein slimmere instructies. Je brein stuurt je lichaam. Ik noem het ook wel ‘massage met woorden’. Dit heb ik geïntegreerd in de Feldenkrais lessen.

Feldenkrais werkt heel zacht. Zacht is een signaal voor je lichaam, voor je brein dat het veilig is, dat je uit de ‘vecht en vlucht’ stand kan. Veilig voelen maakt dat je spieren gaan ontspannen (loslaten)… en zo een nieuwe beweging kan gaan leren. Een betere, slimmere. Een beweging die klopt.

Wat ik zelf miste was het herhalen van lessen op eigen tempo. Terug keren, verder gaan op de momenten dat je het nodig hebt. Dat je zelf controle hebt en niet afhankelijk bent van behandelaars: Dus gewoon jezelf fixen :-)

De lessen zijn zo opgebouwd dat je helemaal wordt meegenomen en de diepte in kan gaan. De sleutel ligt in awareness (bewust voelen) en herhaling op een ander niveau, een brein-body connectie die je niet bij behandelaars leert.

Ik ben niet lenig, is Feldenkrais niet te moeilijk voor mij?

Sommige oefeningen zouden uitdagend kunnen zijn, dat is voor iedereen verschillend. Afhankelijk van blessures, conditie en je bouw. Die oefeningen voer je dan heel zacht, rustig en klein uit. Of je doet het in je verbeelding. Dan luister je alleen terwijl je in je hoofd voorstelt hoe je beweegt. Je brein is op die manier toch bezig met verbindingen maken. Vaak na een 'imaginatie' les merk je dat de oefening daarna makkelijker wordt.

Ik ben al lenig, is Feldenkrais niet te makkelijk voor mij?

Nee, de lessen zijn ontworpen om je geleidelijk uit te dagen. Je ontwikkelt aandacht en bewegingspatronen. Je aandacht bij de les houden is iets wat je gaat ontwikkelen. De lessen beginnen rustig, in stapjes om vervolgens aan het einde van een les de beweging uit te voeren die vaak aan het begin niet mogelijk was. Een -bewegingspatroon- dat er is ingesleten na jaren afleren... Doe dat maar eens wanneer je geen idee hebt hoe je eigenlijk beweegt, onbewust.

Ik heb blessures, kan ik dan wel meedoen?

Zeker, er is altijd wel een aanpassing te vinden in de oefening. Als je een oefening niet fysiek kunt doen, volg je deze in gedachten. Je doet dan mee op een ander niveau. Je brein blijft actief, en het herstel kan zelfs sneller gaan.

Een voorbeeld. Niet iedereen kan een oefening op de grond doen, dan kan dit bijvoorbeeld wel op een zacht bed. Een oefening voor een heup kan ook minder belastend zijn op een stoel. Last van je knie, je bent niet de enige, dan gebruiken we kussens voor steun. Last van je linker schouder, dan beginnen we rechts.

Voor welke pijnklachten werkt dit programma?

Dit programma richt zich op diverse pijnklachten, zoals rugpijn, schouderklachten, heuppijn, kniepijn, en meer. De benadering,is holistisch en past zich aan verschillende behoeften aan.

 

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

De lessen zijn te volgen op mobiel, iPad, laptop. Met een druk op de knop beluister je de les. Een ruimte waar je ongestoord oefeningen kan doen op - meestal - een matje op de grond is alles wat je nodig hebt. Bij elke les staat aangegeven wat je nodig hebt -kussens, handdoek etc.

Met welke les kan ik het beste beginnen?

Pijnvrij Bewegen Basis, de eerste module, is een goede start voor beginners. 2 lessen liggend op de grond en 1 op de stoel. Als je weet hoe de les op de stoel gaat, kun je lessen uit de overige thema's (met een beetje fantasie) aanpassen op een stoel indien nodig (Mocht je blessures hebben).

Alle thema's hebben op elkaar afgestemde lessen en zijn in die zin een goed vervolg. Elk thema heeft zo zijn eigen kwaliteit en is om die reden een aanvulling en verdieping op zich. Tijdens het hele programma ontvang je e-mails om je door het programma te leiden, je te motiveren, te inspireren. 

Ik heb al eerder lessen bij je gevolgd, moet ik het dan wel doen?

Absoluut! Wanneer je al eerder bij mij bent geweest dan weet je wat de waarde van de lessen zijn. Dat ik altijd met nieuwe variaties kom. Juist door online lessen te herhalen, te blijven doen onderhoud je je lichaam het beste. Worden slimmere -bewegingspatronen- herkenbaar... en je weet het: je brein past zich aan. Juist door die herhaling vind je puzzelstukjes die je eerder nog niet had ontdekt... Een must als je de waarde van mijn lessen al kent.

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan dit programma?

Dat hangt af van hoe je de lessen wilt gebruiken. Per week zijn er twee audio bestanden van ongeveer een uur.

Mijn advies is minimaal 2x per week een les voor het beste resultaat. Er is meer dan 29 uur aan les materiaal. In 4 maanden heb je alle lessen op volgorde kunnen doen. Er is geen haast, je hebt alle tijd. 

Je behoudt 2 jaar toegang tot het programma. Eindeloos herhalen en lessen combineren geeft verdieping en rust. En de e-mails zorgen ervoor dat je weer denkt: "o ja, heerlijk weer een les!"

Voor extra diepgang is er ook een werkboek, of journal als je dat fijner vind klinken. 15 minuten bijhouden na een les geeft betere resultaten. 

Ook dit verschilt per persoon en naar gelang de behoefde. Het is geen moeten. Het is voelen wat je nodig hebt of waar je zin in hebt.

*Maar let op: de lessen zijn verslavend, zou zo maar kunnen zijn dat je dit uren met plezier gaat doen :-)

Hoe krijg ik toegang tot het programma?

Klik op de oranje button, dan kom je op de bestelpagina. Vul daar je gegevens in en betaal. Je ontvangt per mail de factuur.

Inlog gegevens, instucties en een uitleg video komen in een tweede mail. Daarna kan je meteen beginnen.

n.b. na betalen duurt het ongeveer 5-10 minuten achter de schermen om alles klaar te zetten... 

Geef je garantie?

Koop risicovrij. Voldoet het programma niet aan je verwachtingen? Binnen 14 dagen kun je je geld terug vragen. 

Ik heb een andere vraag

Heb je een andere vraag of wil je jouw situatie bespreken? Mail mij gerust, dan kijk ik even met je mee. info@eenzilverenrand.nl 

 
Eerst lekker in je vel, de rest komt later wel

Disclaimer

De trainingen/lessen/modules op deze website van de Neuro Stress Release Academy hebben enkel een educatief doel en zijn zodanig als bewegings-educatie opgezet. De training/les/module is geen medische behandeling noch is het bedoeld als vervanging daarvoor. De instructies/ bewegingen dienen rustig, zacht en langzaam uitgevoerd te worden met voldoende rust momenten. Als je om gezondheidsredenen niet weet of je in staat bent hieraan veilig deel te nemen; vraag van tevoren toestemming aan je arts. 

Door meedoen aan of het kopen van trainingen/lessen/modules van deze website bevestig je dat je dit hebt gelezen en begrepen. Voor de volledige disclaimer verwijs ik je graag onderaan naar dit document.

 ©2023 NeuroStressReleaseAcademy  - Algemene voorwaarden -  Privacy  statement - Disclaimer

>