soepel pijnvrij Bewegen

dé training die pijnklachten aanpakt 

Voor drukbezette vrouwen met rug, nek, schouderklachten die zelf de regie willen hebben over pijnklachten zodat ze uitgerust met nieuwe energie weer de tijd hebben voor leuke dingen naast het werk. Opgeladen, soepel en vitaal.

Stop met hard en moeilijk trainen

 stop stress

begin met ontspannen Easy-to-do 

aanpakken van pijnklachten Thuis in je eigen tijd

Ontdek Hoe Je Voortaan Soepel Blijft Zonder Moeilijk gedoe...

Ben je die pijn in je onderrug, stijve nek en schouders helemaal zat?
Wil het maar niet lukken om van die klachten af te komen?
Loop je hier tegenaan?


Dan is dit wellicht de belangrijkste pagina die je over dat onderwerp de komende tijd zal lezen…
Veel mensen zoals jij, zeker wanneer je veel achter je laptop werkt, hebben deze problemen.

Heb jij hier ook last van?

 • Een pijnlijke en stijve nek, waardoor draaien en achteromkijken niet gaat zonder pijn
 • Schouderklachten waardoor het moeite kost om spullen van de bovenste plank te pakken
 • Lage rugpijn waardoor bukken, tillen en boodschappen sjouwen een hele worsteling is
 • Hoofdpijn door aangespannen spieren maakt focussen op je werk moeilijk  
 • En van lang werken achter een beeldscherm krijg je pijnlijke en vermoeide ogen wat ook weer leidt tot hoofdpijn

Tja, we worden er niet jonger op. Jij niet, ik niet, niemand hier.

Na een -ik ga het voorzichtig zeggen- bepaalde leeftijd komt er een dag dat je steunend en kreunend uit je bed kruipt. Niet meer zoals een jonge hinde, maar meer... euh... oud, stram en stijf.

Je hijst je in je sporty outfit. Op naar de sportschool, werkend aan de redding van het verval. Zwetend, beukend op die herrie zwoeg je door. Met tegenzin. Je probeert nog dapper mee te doen. Wringend in allerlei poses

Die 'down dog'… echt? Voor de 100-ste keer. Zucht.

Je bent niet meer soepel, je geeft het op. Het heeft gewoon geen zin.

Het komt steeds dichter bij… die bepaalde leeftijd…

Meisjes richting 50-plus. Ja echt, daar hoor jij ook straks bij :-)

Je voelt 'm al aankomen. Versleten heupen, krakende knieën, pijntjes hier en daar. Het kost je straks steeds meer moeite. Dat gaat niet meer vanzelf. Niet zoals vroeger. Toen alles gewoon flexibel was. Toen je überhaupt niet moe en krakkemikkig was.

Maar och zo'n vaart zal het vast niet lopen. Je bent daar lang nog niet beland. Alles gaat oké … toch?

Ongemerkt, je hebt het niet eens door... kruipt het toch dichterbij

Ik maak gebruik van 100 euro korting

Het vervelende is alleen:

Soepel worden, dat blijf je niet vanzelf. Misschien denk je: "Zo erg is het nou ook weer niet, het valt allemaal wel mee. Ik kan nog wel wachten". Wachten waarop? Maar… ho eens even…  je schouders, rug en nek, zijn die echt helemaal oké?

Of voel je toch al die hinderlijke haperingen, maar denk je "dat hoort er nou eenmaal bij."

Soepel worden vraagt om actie. En wanneer je nu al je pijntjes tolereert en er niks aan doet. Hoe gaat dat straks dan? 

Je lijf wordt ouder, strammer. Slijtages worden erger, overbelast. Je gaat minder doen, wordt minder mobiel. Misschien zelfs een operatie. Je zal de eerste niet zijn met een heup replacement als oplossing voor heupklachten.

En beeld je in: afhankelijk worden van anderen. Het bejaarden-zwemuurtje… straks kan dat misschien nog wel. Voor je er erg in hebt zit je achter de geraniums en denk je: "Oh had ik maar, had ik maar geleerd om soepel te bewegen. Wist ik maar wat ik er zelf aan kan doen."

Jij denk dat het jou niet gebeurd. Omdat je actief bent, genoeg beweegt.

Maar vertel mij eens eerlijk: Hoeveel zit jij op een dag? Hoeveel uur zit je aan tafel? Zit je op een stoel? Hang je op de bank voor de tv? Hoelang zit je in een bepaalde houding stil? Voorover gebogen, tot je nek en schouders zo vast zitten dat je er spijt van krijgt? 

En als je opstaat, uit bed of een lage stoel. Gaat dat makkelijk, vlot en snel? zonder een zucht?

Of merk je dat het toch anders is dan vroeger? Het meer moeite kost? 

Werken in de tuin, in de aarde wroeten, bukken, bollen planten, onkruid wieden op je knieën. Kan je dat nog of wreekt zich dat met een pijnlijke rug. En knieën die het niet meer doen


Hallo Lily,

Ik wil je nog even zeggen dat het mij geweldig goed doet jouw lessen. Ik ben "verkocht" en wil graag voor een langere periode je lessen volgen. Het lijkt me dat het effect dan nog duurzamer is en je er steeds meer profijt van hebt ... Sinds vanmorgen ruik en proef ik weer beter, en dat was iets wat ik grotendeels kwijt was. Hoe fijn en bijzonder. Ik heb het eerste lesblok een aantal keren gedaan. Merk dat herhaling goed is omdat het een andere mindset vraagt dan ik tot nu toe bij oefeningen gewend was. Ik streef naar een zekere "moeiteloosheid" bij het doen van de oefeningen maar de hersenpan is zo geconditioneerd op "doen en presteren" dat dat gewoon tijd kost merk ik.

Maar het gaat steeds beter. Moeiteloosheid en bewustwording dat zijn mijn twee thema's voor de komende tijd. Ik merk overigens wel dat ik soepeler en meer vanzelfsprekend beweeg. Mijn knie gaat supergoed overigens. Mentaal betekent Feldenkrais misschien nog meer voor me dan fysiek. Er ontstaat een kalmte die heel fijn is. Ik vind het fijn om de lessen te kunnen doen op mijn eigen moment en niet vast te zitten aan een Zoom lesmoment in een groep.


Charlotte Edwards - Cursist Pijnvrij Bewegen Programma

Ben je nog net zo soepel als toen je 30 was?

Ik weet zeker dat je je niet kan herinneren wanneer dat anders is geworden. Het sluipt er in, ongemerkt.

Vroeger dacht ik "oh dat kan je allemaal voorkomen", maar ook ik kom er steeds meer achter dat je daar aan dient te werken. 

Jij denk dat dit alleen maar is boven je 50-ste. Maar ik weet dat dit ook al vanaf de 40 kan. Daarom is het nu de perfecte tijd om er wat aan te doen. Je hoeft nog geen klachten te hebben om er al aan te werken.

Heb je deze klachten nog niet? Gefeliciteerd. Dan wil ik je alvast helpen om dit te voorkomen.

Wat als jij er nu al voor kunt zorgen dat dit jou niet gebeurt

Wat zou het voor jou betekenen wanneer je zou weten hoe je soepel kan bewegen zonder ingewikkelde Yoga en Pilatus houdingen. Zonder krachttraining of bootcamp-hou-het-vol oefeningen?

Hoe je pijnklachten vermindert zodat je je kinderen weer makkelijk in de bakfiets kunt tillen. Dat je op de grond kan stoeien en spelen. Dat bukken, speelgoed opruimen geen problemen geeft. 

Misschien wil je wel gewoon simpel wandelen, het langer volhouden. Knieën die het beter doen? Aanpakken van die zeurende onderrug, zodat je achter je bureaustoel kan werken. En opstaan met gemak.

Wat als ik je vertel dat er een ontspannen manier is om je lijf beter in balans te krijgen. Niet met 'vol te houden' en door je grenzen gaan. Maar met zachtheid, gemak en awareness.

Het Geheim van bewegen met Minimale Inspanning voor een Maximaal effect

Niet op kracht maar door bewust voelen, ontdekken hoe beweging werkt om pijnvrij soepel te bewegen

In het programma Pijnvrij Bewegen ervaar je hoe het is om mee te kunnen komen met een les. Dat je niet buiten je kunnen hoeft te gaan. Geen onmogelijke yoga pretzel bochten. Geen kopzorgen. Frustraties omdat je dit niet kan.

Op natuurlijke wijze meer souplesse, rust en ruimte creëren in je lijf en in je hoofd zodat je gaat genieten van die kleine dingen waar het leven om draait.  

Met mijn speciaal voor jou ontwikkelde methode help ik je om die rust, ruimte en souplesse te creëren.Pijnvrij Bewegen - van vast naar soepel & vitaal

In 4 modules begeleid ik je zorgvuldig door het programma.

Zorg ik dat je daadwerkelijk de lessen gaat doen, zodat je duurzame resultaten bereikt die jij voor ogen hebt.


 • Pijnvrij Bewegen Basis
 • Soepel in Mij 
 • Opladen door Ontladen
 • Wervelende Wervels


Alvast een inkijkje krijgen in het programma?

Pijnvrij Bewegen Basis

Lesblok 1

3 Feldenkrais lessen - 5 audio opnames

 • Rollen & Twist
 • Frog Legs
 • Stoel Sessie 1 - Rotatie

De basisprincipes van soepel bewegen. Het fundament. Ik begeleid je met mijn stem op een rustige en meditatieve manier door deze oefeningen. We focussen op het leren voelen en bewegen met aandacht. De tijd nemen om de sensaties in je lichaam te ontdekken. Hoe beweeg jij?

Terwijl je dieper in de oefeningen duikt, zul je merken dat de tijd lijkt te verdwijnen. Je lichaam wordt soepeler, waardoor pijnklachten verminderen. De focus ligt op het aanpakken van schouder-, knie- en lage rugproblemen, wat je in staat stelt om vrijer te bewegen en dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren.

De meditatieve vorm van de oefeningen helpt je om innerlijke rust en focus te vinden, wat wil je nog meer?

Soepel in Mij

Lesblok 2

4 Feldenkrais lessen - 8 audio opnames 

 • Flexible Hands
 • Flexible Feet
 • Flexible Hips
 • Coördinatie & Integratie

In deze lessenreeks staat flexibiliteit centraal, maar we gaan verder dan de gebruikelijke oefeningen. We introduceren nieuwe en verrassende oefeningen om je lichaam nog meer souplesse te geven. We beginnen bij de handen en voeten, waarbij we langzaam naar de knieën, heupen en schouders werken. Terwijl kracht voortkomt uit je romp, spelen de handen en voeten een essentiële rol in het verfijnen van je fijne motoriek.

Maar deze lessen gaan over meer dan alleen fysieke oefeningen. Je zult een dieper begrip ontwikkelen van hoe je lichaam intern met elkaar in verbinding staat. Door te werken aan het verbeteren van je heupen, bekken en knieën, zul je merken dat je lichaam als een geheel begint te werken.

Deze harmonie vertaalt zich in moeiteloze bewegingen, waarbij je minder fysieke inspanning hoeft te leveren. Je zult ervaren dat je lichaam als een goed geoliede machine functioneert, waarin alle onderdelen perfect samenwerken voor een soepel en krachtig resultaat.

Opladen door Ontladen

Lesblok 3

4 Feldenkrais lessen - 8 audio opnames

 • Zachte Ogen
 • Zachte Kaken
 • Zachte Ribben
 • Zachte Voeten

Met de woorden Licht Kalm Zacht neem ik je mee op reis. Een diep ontspannende reis door je lichaam. Loslaten van spanningen. Opladen door Ontladen tot een dynamische geheel.


Tijdens deze reis voel je wat verbindingen met je doen terwijl je diep uitrust, op celniveau. Je voelt je uitgerust, opgeladen. Je slaapt beter en dieper zodat je overdag ook veel relaxter bent. Emotioneel stabieler, met meer tijd voor plezier. We werken aan zachte ogen, kaken, ribben en voeten. 

Wervelende wervels

Lesblok 4

4 Feldenkrais lessen - 8 audio opnames

 • Wervelkolom & Schoudergebied
 • Finding Your Hip Joints
 • Slingeren als een Slang
 • Verrassing in Twist

De wervelkolom is de ruggensteun van het bestaan. Werveltje voor werveltje maken we de rug soepel met kleine microbewegingen. Speels & prettig werken we diep naar binnen.   


Met extra oefeningen houden we je rug ontspannen en flexibel. We richten ons op de schakelketting die je wervels vormen, wat directe invloed heeft op hoe je zit, staat en loopt. Veel lichter! Hierdoor wordt je lichaam soepeler, je bewegingen vloeiender en eleganter.

Door gericht te werken aan de verbinding tussen lichaam en geest, creëren we nieuwe bewegingspatronen. Door deze herhaaldelijk te oefenen, leert je brein steeds beter wat de bedoeling is: moeiteloos en gracieus bewegen. 'Soepel met gemak' wordt een levenshouding.

Na het programma Pijnvrij Bewegen

Heb je meer grip op pijn, leer je je grenzen herkennen en bewaken Weet je wat je zelf kan doen om je lichaam soepel te houden en dus te onderhouden

 • Pijnklachten verminderen, bewegen gaat makkelijker. Meer flexibiliteit en souplesse
 • Diepe ontspanning, innerlijke rust zodat je beter slaapt en meer uitgerust bent door de dag
 • Lekkerder in je vel, nieuwe energie, zodat je vrolijk en vitaler bent
 • Zelfredzaam zodat je weet wat je kan doen om klachten aan te pakken en te voorkomen 
 • Grenzen (her)kennen, erkennen en bewaken. Zodat je beter voor jezelf opkomt

De investering in dit programma is nu €199,- i.p.v. €299 eenmalig

incl. btw - 2 jaar toegang en updates

100 euro korting (zolang teller staat)

Pijnvrij Bewegen - Het complete programma

 • Praktisch, overzichtelijk en efficiënt 
 • Met meer dan 29 uur aan audio materiaal
 • Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding, laptop, smartphone of tablet
 • Met één druk op de knop kies je de les om te beginnen
 • Heerlijk met je ogen dicht luisteren en bewegen
 • 2 jaar toegang tot het programma en updates
 • Werkboeken
 • Ontspanningsmeditaties
 • Eindeloos herhalen en combineren van de lessen geeft verdieping
 • De wekelijkse mail houdt je zeker bij de les vooral voor stok-achter-de-deur-types een absolute must 

Je hebt hier je levenlang plezier van!

Lily van Riemsdijk

COACH VOOR ZITTENBLIJVERS

Mijn naam is Lily van Riemsdijk en ik ben de oprichter van Soepel Pijnvrij Bewegen. Werk als coach, trainer, massagetherapeut met vrouwen die maar niet van hun pijnklachten afkomen en die te lang in die nare toestand blijven hangen. Daarnaast ben ik volop in beweging als kunstenaar in mijn atelier. Schilderen met passie geeft mij vrijheid, ontspanning en plezier.

Mijn zoektocht naar ‘soepel en pijnvrij bewegen’ begon toen ik steeds meer mensen in mijn praktijk kreeg die getroffen waren door kanker. Ik wilde meer betekenen dan alleen maar aanraken en troosten.

Studies en specialisaties volgden. De hele wereld heb ik afgereisd om lessen te volgen op het gebied van Mind & Bodywork.

Toen ik NLP massage en Feldenkrais ging combineren ontstond de echte magie die ik zocht: mensen begeleiden met soepel en pijnvrij bewegen èn leren hoe ze zelf in staat zijn hun problemen langdurig te verhelpenDit geeft mij die voldoening van creativiteit en vrijheid. Zowel in mijn bedrijf als in mijn persoonlijk leven.

Dat zie ik bijvoorbeeld terug in het plezier dat ik heb in het maken van mijn online programma, het lesgeven, de tijd die ik heb voor Nordic Walking (met van die maffe stokken op de hei ... niet hip? So what). In tennis en hockey (still going strong) en in mooie reizen die ik maak om heerlijk te gaan schilderen ‘en plein-air'. Uitwapperen, mijmeren en opladen. Heerlijk.

Flexibel in het leven staan. Dat is de kunst. Mijn kunst.

Ik heb me indertijd aangemeld omdat ik ivm een knieblessure geen yoga meer kon doen.Wat het mij heeft opgeleverd is inderdaad een verbetering van mijn klachten. Maar dat is niet alles. Ik ervaar het toegenomen lichaamsbewustzijn als een grote ontspanning. En eigenlijk als een groot cadeau. Het duurde een tijdje voordat ik mijn prestatiegerichtheid bij het doen van de oefeningen kwijt was. Focus en concentratie gaan nu hand in hand. En nog iets: mijn vermogen om grenzen te stellen is toegenomen. De rust en kalmte van de stem van Lily speelt daarbij een belangrijke rol. Het feit dat ik de oefeningen op mijn eigen tijd kan doen vind ik heel prettig.De begeleidende mails geven me daarbij voldoende ondersteuning. En niet te vergeten: inspiratie.

C.C // Cursist Pijnvrij Bewegen 

Ik vind het heel fijn om kennis op te doen via ervaren. Ik ervaar het als zachter dan yoga. Ook daar doe je de oefening in een mindset van ontspanning maar je zoekt wel het maximum op. Mijn spieren worden daardoor nog niet zo uitgenodigd om uit de ‘aan’ stand te komen. Ik merk dat de kleine bewegingen fijn zijn en het zo precies voelen. Er is nog weer meer wereld om kennis mee te maken.

J.C // Feldenkrais de Basis

Was even wennen aan de oefeningen maar ik heb resultaat, alles voelt zachter aan. Nu doe ik dagelijks een les beginnende met de ogen enz. De leukste is voor mij de zachte ribben en de zachte voeten. Ikzelf ben yogadocent en het is de eerste keer dat ik in contact kom met deze lessen en ik vind het zalig om op deze manier te bewegen. Zo heb ik meegedaan online en het heeft me tot nadenken gebracht hoe je op een zachte en totaal andere manier kan bewegen en dus ben ik fan. Dankuwel voor de mooie lessen. Meer ontspanning in nek en schouders en ribbenVerdwijnen van onderrug pijn. Algemene ontspanning lichaam en geest.

E.B // Cursist Pijnvrij Bewegen

Het geeft me een andere en nieuwe energie. Ik ben me meer bewust van mijn lichaam ook in het dagelijks leven. Heel ontspannend dus eigenlijk helemaal heerlijk ... Dank voor je werkboek dat ik inmiddels geprint heb en gebruik. Heel zinvol!

C.C // Cursist Pijnvrij Bewegen

Ik merk dat ik veel baat heb bij de Pijnvrij Bewegen Introductie van Lily. Ik ben aan het herstellen van een hernia en door de lessen te volgen gaat het beter met mijn rug. Ze heeft een fijne rustige stem om naar te luisteren. En ik voel mij ontspannen na een les. Sinds donderdag merk ik weer een lichte verbetering in de beknelling. Ik denk zeker dat de kikkerles ermee heeft te maken. Ik blijf dit voorlopig zo volhouden.

Wendy Tol /Feldenkrais de Basis

Voor de les als je gaat liggen op de rug dan zweef ik bijna en aan het eind dan lig ik helemaal plat. Uitgevloeid op de mat, heerlijk. Voel dan veel meer contact met de mat. Dank je wel. Ik voel me heerlijk !

 M.d.H // cursist Pijnvrij Bewegen

Heel hartelijk dank voor de lessen die ik heb mogen meemaken. Met jou was het een heel relaxte manier van bewegen. Ik heb het als heel prettig ervaren.Ik heb het gevoel dat ik bijna niks gedaan heb én toch is mijn lijf meer lekkerder in z’n vel gekomen.

 H.B // cursist Pijnvrij Bewegen

Wat Is Jouw Gezondheid Je Waard? 

Tel maar eens op wat je kwijt bent aan extra fysiotherapie, je eigen risico, een sportschool abonnement, masseur, aangepaste stoel,  aangepast bureau, elke 5 jaar een nieuw matras.

Blessures, door je rug gaan, 6 keer je enkel verstuiken, vallen, operaties, vrije dagen, ziekteverzuim...


het kan je duizenden euro's kosten!!

Antwoord op veel gestelde vragen:

Ik heb al van alles geprobeerd, waarom werkt dit wel?

Zelf heb ik ook van alles geprobeerd. Artsen, pijnstillers, fysio’s, krakers, massages, sportschool, yoga, voeding, supplementen… Ik werd ‘gefixed’ maar mijn ‘zwakke’ plek, last van mijn onderrug, dat kwam toch steeds weer terug. Ondanks de behandelingen en oefeningen die ik op kreeg wist ik niet hoe ik simpel mijn klachten kon verhelpen. Tot ik NLP, massage en Feldenkrais ging combineren. (NLP Bodywork)

De NLP geeft het mentale inzicht. Hoe je denkt, doet en handelt. Geeft je brein slimmere instructies. Je brein stuurt je lichaam. Ik noem het ook wel ‘massage met woorden’. Dit heb ik geïntegreerd in de Feldenkrais lessen.

Feldenkrais werkt heel zacht. Zacht is een signaal voor je lichaam, voor je brein dat het veilig is, dat je uit de ‘vecht en vlucht’ stand kan. Veilig voelen maakt dat je spieren gaan ontspannen (loslaten)… en zo een nieuwe beweging kan gaan leren. Een betere, slimmere. Een beweging die klopt.

Wat ik zelf miste was het herhalen van lessen op eigen tempo. Terug keren, verder gaan op de momenten dat je het nodig hebt. Dat je zelf controle hebt en niet afhankelijk bent van behandelaars: Dus gewoon jezelf fixen :-)

De lessen zijn zo opgebouwd dat je helemaal wordt meegenomen en de diepte in kan gaan. De sleutel ligt in awareness (bewust voelen) en herhaling op een ander niveau, een brein-body connectie die je niet bij behandelaars leert.

Ik ben niet lenig, is Feldenkrais niet te moeilijk voor mij?

Sommige oefeningen zouden uitdagend kunnen zijn, dat is voor iedereen verschillend. Afhankelijk van blessures, conditie en je bouw. Die oefeningen voer je dan heel zacht, rustig en klein uit. Of je doet het in je verbeelding. Dan luister je alleen terwijl je in je hoofd voorstelt hoe je beweegt. Je brein is op die manier toch bezig met verbindingen maken. Vaak na een 'imaginatie' les merk je dat de oefening daarna makkelijker wordt.

Ik ben al lenig, is Feldenkrais niet te makkelijk voor mij?

Nee, de lessen zijn ontworpen om je geleidelijk uit te dagen. Je ontwikkelt aandacht en bewegingspatronen. Je aandacht bij de les houden is iets wat je gaat ontwikkelen. De lessen beginnen rustig, in stapjes om vervolgens aan het einde van een les de beweging uit te voeren die vaak aan het begin niet mogelijk was. Een -bewegingspatroon- dat er is ingesleten na jaren afleren... Doe dat maar eens wanneer je geen idee hebt hoe je eigenlijk beweegt, onbewust.

Ik heb blessures, kan ik dan wel meedoen?

Zeker, er is altijd wel een aanpassing te vinden in de oefening. Als je een oefening niet fysiek kunt doen, volg je deze in gedachten. Je doet dan mee op een ander niveau. Je brein blijft actief, en het herstel kan zelfs sneller gaan.

Een voorbeeld. Niet iedereen kan een oefening op de grond doen, dan kan dit bijvoorbeeld wel op een zacht bed. Een oefening voor een heup kan ook minder belastend zijn op een stoel. Last van je knie, je bent niet de enige, dan gebruiken we kussens voor steun. Last van je linker schouder, dan beginnen we rechts.

Voor welke pijnklachten werkt dit programma?

Dit programma richt zich op diverse pijnklachten, zoals rugpijn, schouderklachten, heuppijn, kniepijn, en meer. De benadering,is holistisch en past zich aan verschillende behoeften aan.

 

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

De lessen zijn te volgen op mobiel, iPad, laptop. Met een druk op de knop beluister je de les. Een ruimte waar je ongestoord oefeningen kan doen op - meestal - een matje op de grond is alles wat je nodig hebt. Bij elke les staat aangegeven wat je nodig hebt -kussens, handdoek etc.

Met welke les kan ik het beste beginnen?

Pijnvrij Bewegen Basis, de eerste module, is een goede start voor beginners. 2 lessen liggend op de grond en 1 op de stoel. Als je weet hoe de les op de stoel gaat, kun je lessen uit de overige thema's (met een beetje fantasie) aanpassen op een stoel indien nodig (Mocht je blessures hebben).

Alle thema's hebben op elkaar afgestemde lessen en zijn in die zin een goed vervolg. Elk thema heeft zo zijn eigen kwaliteit en is om die reden een aanvulling en verdieping op zich. Tijdens het hele programma ontvang je e-mails om je door het programma te leiden, je te motiveren, te inspireren. 

Wat is het verschil met Feldenkrais de Basis

Feldenkrais de Basis bestaat uit slechts 3 lessen en dient als een introductie. Het is bedoeld om je kennis te laten maken met een andere benadering van bewegen en om je een waardevolle les te bieden voor je onderrug en bekken. Deze introductiecursus is als een eerste kennismaking, een gelegenheid om te proeven en te ervaren wat Feldenkrais te bieden heeft.

Pijnvrij Bewegen Compleet gaat daarentegen veel verder en dieper. Het omvat een uitgebreidere training waarbij alle delen van het lichaam worden betrokken. Ik vergelijk het lichaam graag met een orkest. Een viool kan prachtig klinken, maar als de piano niet is gestemd en de piccolo zomaar wat doet, is er geen harmonie. In Pijnvrij Bewegen gaan we alle lichaamsdelen langs, net als instrumenten. Alles wordt beter afgesteld, gestemd en gepoetst, zodat onder de bezielende leiding van de dirigent, na wat oefening, een prachtig stuk kan worden opgevoerd. Het resultaat is een lichaam dat gelijkgestemd is en in harmonie met elkaar beweegt.

Kortom, Feldenkrais de Basis is de introductie, terwijl Pijnvrij Bewegen Compleet een diepgaandere en meer uitgebreide training is voor het hele lichaam, waarbij elk deel van het 'lichaamsorkest' in harmonie wordt gebracht.

Ik heb al eerder lessen bij je gevolgd, moet ik het dan wel doen?

Absoluut! Wanneer je al eerder bij mij bent geweest dan weet je wat de waarde van de lessen zijn. Dat ik altijd met nieuwe variaties kom. Juist door online lessen te herhalen, te blijven doen onderhoud je je lichaam het beste. Worden slimmere -bewegingspatronen- herkenbaar... en je weet het: je brein past zich aan. Juist door die herhaling vind je puzzelstukjes die je eerder nog niet had ontdekt... Een must als je de waarde van mijn lessen al kent.

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan dit programma?

Dat hangt af van hoe je de lessen wilt gebruiken. Per week zijn er twee audio bestanden van ongeveer een uur.

Mijn advies is minimaal 2x per week een les voor het beste resultaat. Er is meer dan 29 uur aan les materiaal. In 4 maanden heb je alle lessen op volgorde kunnen doen. Er is geen haast, je hebt alle tijd. 

Je behoudt 2 jaar toegang tot het programma. Eindeloos herhalen en lessen combineren geeft verdieping en rust. En de e-mails zorgen ervoor dat je weer denkt: "o ja, heerlijk weer een les!"

Voor extra diepgang is er ook een werkboek, of journal als je dat fijner vind klinken. 15 minuten bijhouden na een les geeft betere resultaten. 

Ook dit verschilt per persoon en naar gelang de behoefde. Het is geen moeten. Het is voelen wat je nodig hebt of waar je zin in hebt.

*Maar let op: de lessen zijn verslavend, zou zo maar kunnen zijn dat je dit uren met plezier gaat doen :-)

Hoe krijg ik toegang tot het programma?

Klik op de oranje button, dan kom je op de bestelpagina. Vul daar je gegevens in en betaal. Je ontvangt per mail de factuur.

Inlog gegevens, instucties en een uitleg video komen in een tweede mail. Daarna kan je meteen beginnen.

n.b. na betalen duurt het ongeveer 5-10 minuten achter de schermen om alles klaar te zetten... 

Geef je garantie?

Koop risicovrij. Voldoet het programma niet aan je verwachtingen? Binnen 14 dagen kun je je geld terug vragen. 

Ik heb een andere vraag

Heb je een andere vraag of wil je jouw situatie bespreken? Mail mij gerust, dan kijk ik even met je mee. info@eenzilverenrand.nl 

 

Disclaimer

De trainingen/lessen/modules op deze website van de Neuro Stress Release Academy hebben enkel een educatief doel en zijn zodanig als bewegings-educatie opgezet. De training/les/module is geen medische behandeling noch is het bedoeld als vervanging daarvoor. De instructies/ bewegingen dienen rustig, zacht en langzaam uitgevoerd te worden met voldoende rust momenten. Als je om gezondheidsredenen niet weet of je in staat bent hieraan veilig deel te nemen; vraag van tevoren toestemming aan je arts. Door meedoen aan of het kopen van trainingen/lessen/modules van deze website bevestig je dat je dit hebt gelezen en begrepen. Voor de volledige disclaimer verwijs ik je graag onderaan naar dit document.

 ©2023 NeuroStressReleaseAcademy  - Algemene voorwaarden -  Privacy  statement - Disclaimer

>