soepel pijnvrij Bewegen

ontdek hoe je voortaan soepel blijft zonder hard te werken...

dé training die pijnklachten aanpakt

Stop met hard en moeilijk trainen

 stop stress

begin met ontspannen Easy-to-do 

aanpakken van pijnklachten Thuis in je eigen tijd

Met meer dan 29 uur audio lessen pijnvrij bewegen

zzp'er zonder klachten
Ben je die pijn in je onderrug, stijve nek en schouders helemaal zat?
Wil het maar niet lukken om van die klachten af te komen?
Loop je hier tegenaan? 
Dan is dit wellicht de belangrijkste pagina die je over dat onderwerp de komende tijd zal lezen…

Veel mensen zoals jij, zeker wanneer je veel achter je laptop werkt, hebben deze problemen 

Heb jij hier ook last van?

 • Een pijnlijke en stijve nek, waardoor draaien en achteromkijken niet gaat zonder pijn
 • Schouderklachten waardoor het moeite kost om spullen van de bovenste plank te pakken 
 • Lage rugpijn waardoor bukken, tillen en boodschappen sjouwen een hele worsteling is
 • Hoofdpijn door aangespannen spieren maakt focussen op je werk moeilijk  
 • En van lang werken achter een beeldscherm krijg je pijnlijke en vermoeide ogen wat ook weer leidt tot hoofdpijn 

Tja, we worden er niet jonger op. Jij niet, ik niet, niemand hier.

Na een -ik ga het voorzichtig zeggen- bepaalde leeftijd komt er een dag dat je steunend en kreunend uit je bed kruipt. Niet meer zoals een jonge hinde, maar meer ... euh ... oud, stram en stijf.


Je hijst je in je sporty outfit. Op naar de sportschool, werkend aan de redding van het verval. Zwetend, beukend op die herrie zwoeg je door. Met tegenzin. Je probeert nog dapper mee te doen. Wringend in allerlei poses. 

Die 'down dog' … echt? Voor de 100-ste keer. Zucht. 


Je bent niet meer soepel, je geeft het op. Het heeft gewoon geen zin.


Het komt steeds dichter bij … die bepaalde leeftijd …

Meisjes van 50-plus. Ja echt, daar hoor jij ook straks bij :-)

Je voelt 'm al aankomen. Versleten heupen, krakende knieën, pijntjes hier en daar. Het kost je straks steeds meer moeite. Dat gaat niet meer vanzelf. Niet zoals vroeger. Toen alles gewoon flexibel was.

Toen je überhaupt niet moe en krakkemikkig was. 


Maar och zo'n vaart zal het vast niet lopen. Je bent daar lang nog niet beland.

Alles gaat oké … toch? 


Ongemerkt, je hebt het niet eens door ... kruipt het toch dichterbij … 


Het vervelende is alleen:

Soepel worden, dat blijf je niet vanzelf. Misschien denk je: "Zo erg is het nou ook weer niet, het valt allemaal wel mee. Ik kan nog wel wachten" Wachten waarop?Maar …  ho eens even  …  je schouders, rug en nek, zijn die echt helemaal oké?

Of voel je toch al die hinderlijke haperingen, maar denk je "dat hoort er nou eenmaal bij".Soepel worden vraagt om actie. En wanneer je nu al je pijntjes tolereert en er niks aan doet … 

Hoe gaat dat straks dan? 


Je lijf wordt ouder, strammer. Slijtages worden erger, overbelast. Je gaat minder doen, wordt minder mobiel. Misschien zelfs een operatie. Je zal de eerste niet zijn met een heup replacement als oplossing voor heupklachten.


En beeld je in: afhankelijk worden van anderen. Het bejaarden-zwemuurtje … straks kan dat misschien nog wel. Voor je er erg in hebt zit je achter de geraniums en denk je: "Oh had ik maar, had ik maar geleerd om soepel te bewegen. Wist ik maar wat ik er zelf aan kan doen".


Jij denk dat het jou niet gebeurd. Omdat je actief bent,  genoeg beweegt.


Maar vertel mij eens eerlijk: Hoeveel zit jij op een dag? Hoeveel uur zit je aan tafel? Zit je op een stoel? Hang je op de bank voor de tv? Hoelang zit je in een bepaalde houding stil? Voorover gebogen, tot je nek en schouders zo vast zitten dat je er spijt van krijgt


En als je opstaat, uit bed of een lage stoel. Gaat dat makkelijk, vlot en snel? Ben je meteen soepel?

 

Of merk je dat het toch anders is dan vroeger? Het meer moeite kost? 


Werken in de tuin, in de aarde wroeten, bukken, bollen planten, onkruid wieden op je knieën. Kan je dat nog of wreekt zich dat met een pijnlijke rug. En knieën die het niet meer doen? 


Ben je nog net zo soepel als toen je 30 was?

Ik weet zeker dat je je niet kan herinneren wanneer dat anders is geworden. Het sluipt er in, ongemerkt. 

Vroeger dacht ik "oh dat kan je allemaal voorkomen", maar ook ik kom er steeds meer achter dat je daar aan dient te werken. 


Jij denk dat dit alleen maar is boven je 65-ste. Maar ik weet dat dit ook al vanaf de 40 kan. Daarom is het nu de perfecte tijd om er wat aan te doen. Je hoeft nog geen klachten te hebben om er al aan te werken.


Heb je deze klachten nog niet? Gefeliciteerd. Dan wil ik je alvast helpen om dit te voorkomen 


Wat als jij er nu al voor kunt zorgen dat dit jou niet gebeurt


Wat zou het voor jou betekenen wanneer je zou weten hoe je soepel kan bewegen zonder ingewikkelde Yoga en Pilatus houdingen. Zonder krachttraining of bootcamp-hou-het-vol oefeningen?


Hoe je pijnklachten vermindert zodat je je kinderen weer makkelijk in de bakfiets kunt tillen. Dat je op

de grond kan stoeien en spelen. Dat bukken, speelgoed opruimen geen problemen geeft. 


Misschien wil je wel gewoon simpel wandelen, het langer volhouden. Knieën die het beter doen? Aanpakken van die zeurende onderrug, zodat je achter je bureaustoel kan werken. En opstaan met gemak.


Wat als ik je vertel dat er een ontspannen manier is om je lijf beter in balans te krijgen. Niet met 'vol te houden' en door je grenzen gaan. Maar met zachtheid, gemak en 'awareness'

Het Geheim van bewegen met minimale inspanning voor een Maximaal effect

Niet op kracht maar door bewust voelen, ontdekken hoe beweging werkt om pijnvrij soepel te bewegen


In het programma Pijnvrij Bewegen ervaar je hoe het is om mee te kunnen komen met een les. Dat je niet buiten je kunnen hoeft te gaan. Geen onmogelijke yoga pretzel bochten. Geen kopzorgen. Frustraties omdat je dit niet kan. 

Op natuurlijke wijze meer souplesse, rust en ruimte creëren in je lijf en in je hoofd zodat je gaat genieten van die kleine dingen waar het leven om draait.  

Met mijn speciaal voor jou ontwikkelde methode help ik je om die rust, ruimte en souplesse te creëren.


In 4 met zorg samengestelde thema's - 'Pijnvrij Bewegen Basis', 'Soepel in Mij', 'Opladen door Ontladen' en 'Wervelende Wervels' - begeleid ik je door het programma heen, zodat je het ook werkelijk gaat doen en de resultaten, die jij voor ogen hebt, bereikt. 


Hallo Lily,

Ik wil je nog even zeggen dat het mij geweldig goed doet jouw lessen. Ik ben "verkocht" en wil graag voor een langere periode je lessen volgen. Het lijkt me dat het effect dan nog duurzamer is en je er steeds meer profijt van hebt ...

Sinds vanmorgen ruik en proef ik weer beter, en dat was iets wat ik grotendeels kwijt was. Hoe fijn en bijzonder.

Ik heb het eerste lesblok een aantal keren gedaan. Merk dat herhaling goed is omdat het een andere mindset vraagt dan ik tot nu toe bij oefeningen gewend was. Ik streef naar een zekere "moeiteloosheid" bij het doen van de oefeningen maar de hersenpan is zo geconditioneerd op "doen en presteren" dat dat gewoon tijd kost merk ik.

Maar het gaat steeds beter. Moeiteloosheid en bewustwording dat zijn mijn twee thema's voor de komende tijd. Ik merk overigens wel dat ik soepeler en meer vanzelfsprekend beweeg. Mijn knie gaat supergoed overigens.

Mentaal betekent Feldenkrais misschien nog meer voor me dan fysiek. Er ontstaat een kalmte die heel fijn is. Ik vind het fijn om de lessen te kunnen doen op mijn eigen moment en niet vast te zitten aan een Zoom lesmoment in een groep.


Charlotte Edwards - Cursist Pijnvrij Bewegen Programma

Lily van Riemsdijk

coach voor zittenblijvers

Mijn naam is Lily van Riemsdijk en ik ben de oprichter van Soepel Pijnvrij Bewegen. Werk als coach, trainer, massagetherapeut met vrouwen die maar niet van hun pijnklachten afkomen en die te lang in die nare toestand blijven hangen. Daarnaast ben ik volop in beweging als kunstenaar in mijn atelier. Schilderen met passie geeft mij vrijheid, ontspanning en plezier.

Mijn zoektocht naar ‘soepel en pijnvrij bewegen’ begon toen ik steeds meer mensen in mijn praktijk kreeg die getroffen waren door kanker. Ik wilde meer betekenen dan alleen maar aanraken en troosten.

Studies en specialisaties volgden. De hele wereld heb ik afgereisd om lessen te volgen op het gebied van Mind & Bodywork.

Toen ik NLP massage en Feldenkrais ging combineren ontstond de echte magie die ik zocht: mensen begeleiden met soepel en pijnvrij bewegen èn leren hoe ze zelf in staat zijn hun problemen langdurig te verhelpen. Dit geeft mij die voldoening van creativiteit en vrijheid. Zowel in mijn bedrijf als in mijn persoonlijk leven.

Dat zie ik bijvoorbeeld terug in het plezier dat ik heb in het maken van mijn online programma, het lesgeven, de tijd die ik heb voor Nordic Walking (met van die maffe stokken op de hei ... niet hip? So what). In tennis en hockey (still going strong) en in mooie reizen die ik maak om heerlijk te gaan schilderen ‘en plein-air'. Uitwapperen, mijmeren en opladen. Heerlijk.

Flexibel in het leven staan. Dat is de kunst.
Dit zeggen deelnemers over pijnvrij bewegen:

Ik heb me indertijd aangemeld omdat ik ivm een knieblessure geen yoga meer kon doen.

Wat het mij heeft opgeleverd is inderdaad een verbetering van mijn klachten. Maar dat is niet alles. Ik ervaar het toegenomen lichaamsbewustzijn als een grote ontspanning. En eigenlijk als een groot cadeau.

Het duurde een tijdje voordat ik mijn prestatiegerichtheid bij het doen van de oefeningen kwijt was. Focus en concentratie gaan nu hand in hand.

En nog iets: mijn vermogen om grenzen te stellen is toegenomen.

De rust en kalmte van de stem van Lily speelt daarbij een belangrijke rol. 

Het feit dat ik de oefeningen op mijn eigen tijd kan doen vind ik heel prettig.

De begeleidende mails geven me daarbij voldoende ondersteuning. En niet te vergeten: inspiratie.

Cursist Pijnvrij Bewegen Programma

Was even wennen aan de oefeningen maar ik heb resultaat, alles voelt zachter aan. Nu doe ik dagelijks een les beginnende met de ogen enz. De leukste is voor mij de zachte ribben en de zachte voeten. 

Ikzelf ben yogadocent en het is de eerste keer dat ik in contact kom met deze lessen en ik vind het zalig om op deze manier te bewegen.

Zo heb ik meegedaan online en het heeft me tot nadenken gebracht hoe je op een zachte en totaal andere manier kan bewegen en dus ben ik fan.

Dankuwel voor de mooie lessen.

Meer ontspanning in nek en schouders en ribben. Verdwijnen van onderrug pijn. Algemene ontspanning lichaam en geest.

E.B.- Cursist Pijnvrij Bewegen Programma

Heel hartelijk dank voor de lessen die ik heb mogen meemaken.

 Ik doe momenteel ook mijn training met personal trainer online, maar met jou was het een heel relaxte manier van bewegen. 

Ik heb het als heel prettig ervaren.

H.B - Cursist Pijnvrij Bewegen 

Ik merk dat ik veel baat heb bij de Pijnvrij Bewegen Introductie van Lily. Ik ben aan het herstellen van een hernia en door de lessen te volgen gaat het beter met mijn rug.

Ze heeft een fijne rustige stem om naar te luisteren. En ik voel mij ontspannen na een les.

Sinds donderdag merk ik weer een lichte verbetering in de beknelling. Ik denk zeker dat de kikkerles ermee heeft te maken. Ik blijf dit voorlopig zo volhouden.

Wendy Tol - Cursist Pijnvrij Bewegen

Ik vind het heel fijn om kennis op te doen via ervaren. Ik ervaar het als zachter dan yoga. Ook daar doe je de oefening in een mindset van ontspanning maar je zoekt wel het maximum op. Mijn spieren worden daardoor nog niet zo uitgenodigd om uit de ‘aan’ stand te komen.

Ik merk dat de kleine bewegingen fijn zijn en het zo precies voelen.

Er is nog weer meer wereld om kennis mee te maken.

J.C - Cursist Pijnvrij Bewegen

Het geeft me een andere en nieuwe energie. Ik ben me meer bewust van mijn lichaam ook in het dagelijks leven. Heel ontspannend dus eigenlijk helemaal heerlijk ...

Dank voor je werkboek dat ik inmiddels geprint heb en gebruik. Heel zinvol!

C.C - Cursist Pijnvrij Bewegen Programma

Hallo Lily, Ik zie jou oefeningen als preventief. Ik heb ze allemaal gedaan en vind het heerlijke oefeningen. 

M - Cursist Pijnvrij Bewegen

Voor de les als je gaat liggen op de rug  dan zweef ik bijna en aan het eind dan lig ik helemaal plat. Uitgevloeid op de mat, heerlijk. Voel dan veel meer contact met de mat. Dank je wel voor de boeiende les. Ik voel me heerlijk !

M.d.H - Cursist Pijnvrij Bewegen

Na het programma Pijnvrij Bewegen ...

Heb je meer grip op pijn, leer je je grenzen herkennen en bewaken

Weet je wat je zelf kan doen om je lichaam soepel te houden en dus te onderhouden.

 • Pijnklachten verminderen, bewegen gaat makkelijker. Meer flexibiliteit en souplesse
 • Diepe ontspanning, innerlijke rust zodat je beter slaapt en meer uitgerust bent door de dag
 • Lekkerder in je vel, nieuwe energie, zodat je vrolijk en vitaler bent
 • Zelfredzaam zodat je weet wat je kan doen om klachten aan te pakken en te voorkomen 
 • Grenzen (her)kennen, erkennen en bewaken. Zodat je beter voor jezelf opkomt

Het Pijnvrij Bewegen Programma Compleet

4 thema's - 15 doe-mee-lessen - meer dan 29 uur aan audio opnames 

Pijnvrij Bewegen Basis

 

Thema 1 

3 Feldenkrais lessen - 5 audio opnames

 • Rollen & Twist
 • Frog Legs
 • Stoel Sessie 1 - Rotatie

De basis principes van soepel bewegen. Met mijn stem begeleid ik je rustig, meditatief door de oefeningen. Leren voelen, met aandacht bewegen. De tijd nemen om te voelen, te leren voelen. Hoe beweeg jij?  

Tijd valt weg, je wordt soepeler zodat je alles kan doen wat je wil. Werk aan schouder, knie en lage rug problemen.

Soepel in Mij


Thema 2 

4 Feldenkrais lessen - 8 audio opnames 

 • Flexible Hands
 • Flexible Feet
 • Flexible Hips
 • Coördinatie & Integratie

Flexibiliteit is het thema in dit lesblok. Door handige oefeningen ga je naar meer souplesse. Een opbouw via de handen en voeten, naar knie, heup en schoudergebied. Kracht komt vanuit je romp. Handen en voeten zijn voor het finetunen, de fijne motoriek.

Ontdek en voel de verbindingen in je lichaam. Werk aan verbetering van heup, bekken en knie.

Opladen door Ontladen 


Thema 3

4 Feldenkrais lessen - 8 audio opnames

 • Zachte Ogen
 • Zachte Kaken
 • Zachte Ribben
 • Zachte Voeten

Met de woorden Licht Kalm Zacht neem ik je mee op reis. Een diep ontspannende reis door je lichaam. Loslaten van spanningen. Opladen door Ontladen tot een dynamische geheel.


Nu ga je voelen wat verbindingen met je doen. 

Werk aan zachte ogen, kaken, ribben en voeten.

Wervelende Wervels


Thema 4

4 Feldenkrais lessen - 8 audio opnames

 • Wervelkolom & Schoudergebied
 • Finding Your Hip Joints
 • Slingeren als een Slang
 • Verrassing in Twist

De wervelkolom is de ruggensteun van het bestaan. Werveltje voor werveltje de rug soepel maken met kleine micro bewegingen. Speels prettig en diep van binnen.   


Met extra oefeningen om je rug los te houden. Werk aan die schakelketting die jouw wervels zijn.

Dit krijg je cadeau wanneer je nu bestelt:  

Ontspanningsmeditatie - mini vakantie voor je mind
Werkboek bij elk themablok om vorderingen bij te houden
2 jaar toegang tot het programma en updatesWat Is Jouw Gezondheid Je Waard? 

Wat kost het je als je NU niets doet?


Tel maar eens op wat je kwijt bent aan extra fysiotherapie, je eigen risico, een sportschool abonnement, masseur, aangepaste stoel,  aangepast bureau, elke 5 jaar een nieuw matras. Blessures, door je rug gaan, 6 keer je enkel verstuiken, vallen, operaties,  vrije dagen, ziekteverzuim ... het kan je duizenden euro's kosten!!!


De investering in dit programma is €299 eenmalig

incl. btw - 2 jaar toegang 

Het Pijnvrij Bewegen Programma Compleet

 • Praktisch, overzichtelijk en efficiënt 
 • Met meer dan 29 uur aan audio materiaal
 • Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding, laptop, smartphone of tablet
 • Met één druk op de knop kies je de les om te beginnen
 • Heerlijk met je ogen dicht luisteren en bewegen
 • 2 jaar toegang tot het programma en updates
 • Werkboeken
 • Bonus ontspanningsmeditatie
 • Eindeloos herhalen en combineren van de lessen geeft verdieping
 • De wekelijkse mail houdt je zeker bij de les vooral voor stok-achter-de-deur-types een absolute must Ik merk dat ik er erg veel aan heb en mijn stijfheid baat heeft bij jou oefeningen en begeleiding.


Ik heb het gevoel dat ik bijna niks gedaan heb én toch is mijn lijf meer lekkerder in z’n vel gekomen.


De rust en aandacht voor het bewegingsapparaat in mijn lijf.  Mooi om daar bewust van te worden.


Ik vind het heerlijk en het doet me goed. En ik ervaar meer soepelheid en meer rust.
Antwoord op veel gestelde vragen:

Wat heb ik nodig om online mee te doen?

Is dit niet veel te moeilijk voor mij? 

Is dit niet te makkelijk voor mij? 

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan dit programma?

Met welke les kan ik het beste beginnen?

Ik heb al eerder lessen bij je gevolgd, moet ik het dan wel doen?

Hoe bestel ik het programma?

Geef je garantie? 

 ©2022 NeuroStressReleaseAcademy   - Algemene voorwaarden -  Privacy  statement - Disclaimer

>